top of page

Károlyi családdal kapcsolatos előadások a Magyar Levéltárosok Egyesületének vándorgyűlésén

Idén júliusban is megrendezésre kerül a Magyar Levéltárosok Egyesületének vándorgyűlése. A rendezvény helyszínéül az egyesület a Lakitelken található, festői szépségű Hungarikum Ligetet választotta ki.

A vándorgyűlés programjai között fellelhető a Forrásközlő Szekció ülése is, amely több érdekes, levéltárhoz, levéltári forrásokhoz köthető előadást kínál az érdeklődőknek. A szekció vezetője, Laczlavik György idén egy tematikus előadássorozatot állított össze, amelynek középpontjába a Károlyi családot helyezte. Az érdeklődők a szekció berkein belül így megismerhetik a Károlyi család Magyar Nemzeti Levéltárban őrzött levéltárát, egy forráscsoport adatainak felhasználásával betekintést nyerhetnek a Károlyi család 18. századi életébe, és végül megismerhetik jelen honlap kutatás szempontjából hasznos funkcióit, információkat szerezhetnek a jövőbeli fejlesztésekről. A szekció egy kerekasztal-beszélgetéssel zárul.


Az eseménnyel kapcsolatban jelen honlap Eseménynaptárában (LINK) talál részletes információkat, illetve a Magyar Levéltárosok Egyesületének honlapján (LINK).


A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!


(A rendezvény helyszínéül szolgáló Hungarikum Liget)

Comments


Ajánlott beszámoló
Aktuális beszámoló
Archive
Címszavak szerinti keresés
bottom of page