top of page

"Ami összeköt... - a Károlyiak" című konferencia

Sok szeretettel köszöntjük a 2022. szeptember 2-án, Nyíregyházán megtartott "Ami összeköt... - a Károlyiak" című konferencia oldalán.

Jelen bejegyzés célja a sikeres rendezvény felidézése, jelenbe emelése, megosztása mindazokkal, akik utólag, vagy újra részesei szeretnének lenni az eseménynek.

Engedjék meg, hogy először az esemény meghívójával fogadjuk Önöket, majd a helyszín képi megjelenítésével kísérjük be Önöket az MNL Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Levéltárának virtuális konferenciatermébe, ahol megtekinthetik az előadásokat.


Ami összeköt... - a Károlyiak meghívó Nyíregyháza Károlyi Kutatócsoport konferencia
Ami összeköt... - a Károlyiak (Meghívó)

MNL Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Levéltára (SzSzBML) konferenciaterem
A konferencia helyszíne

1. videó - Köszöntők, Bödő István: A Károlyi család Fejér megyében

A megjelent érdeklődőket Kujbusné Dr. Mecsei Éva és Dr. Laczlavik György köszönti, majd elhangzik Bödő István előadása2. videó - Fazekas Rózsa: Károlyi György csurgói uradalma3. videó - Hágó Nándor: A nagykárolyi szőlőskert története4. videó - Mercs István: Károlyi Sándor gyászszertartásai és temetési szövegei - Hipotézisek


5. videó - Kiadványok Nagykárolyról - Hágó Nándor könyvbemutatója

Hágó Nándor ismerteti Dr. Karácsonyi Károly: A nagykárolyi nyomdászat kétszáz éve című könyvét


Képek a konferenciárólA konferencia szöveges beszámolója

A konferenciáról készült szöveges beszámolót elolvashatja a Magyar Nemzeti Levéltár Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Levéltára oldalán a következő link alatt: https://mnl.gov.hu/mnl/szszbml/hirek/a_karolyi_kutatocsoport_nyiregyhazan_es_olcsvan

Comments


Ajánlott beszámoló
Aktuális beszámoló
Archive
Címszavak szerinti keresés
bottom of page